DE ROOVERS Melancholia - Ivanov is dood ! Leve Ivanov ! (A. Tjechov)

vrijdag 17 januari 2020 van 20:15 tot 22:00
Show map CC MAASMECHELEN
Koninginnelaan 42
3630 Maasmechelen

16,0

Opportunities tariff with UiTPAS Maasmechelen: 3,2

 

DE ROOVERS Melancholia - Ivanov is dood ! Leve Ivanov ! (A. Tjechov)

UiTPAS

Tekst en muziektheater

De landheer Ivanov is vijf jaar geleden getrouwd met een Joodse vrouw in de hoop een fikse bruidsschat binnen te halen. De ouders van het meisje zijn het echter oneens met de trouwpartij, waardoor Ivanov kan fluiten naar de bruidsschat. Schulden stapelen zich op en tot overmaat van ramp wordt Ivanovs vrouw ernstig ziek. Enkel de verhuis naar een mildere streek in Rusland kan haar
leven verlengen. Ivanov ontbreekt hiervoor echter de fut, het geld en de liefde. Bovendien heeft hij intussen een verhouding met Sasja, de dochter van de Lebedjevs, zijn grootste schuldeiser.
Een liaison die mogelijk kan resulteren in een huwelijk, waardoor hij van zijn schulden af zou zijn. Met zijn eerste echte toneelstuk Ivanov beschreef Tjechov in 1887 op magistrale wijze een prangend hedendaags fenomeen: Ivanov is een man die zijn edelmoedige dromen en de eisen van de realiteit niet met elkaar in overeenstemming kan brengen. Prestatiedrang en druk van zijn omgeving duwen
hem richting burn-out. de Roovers gaan deze Russische klassieker te lijf met alles wat ze in zich hebben en maken er een geheel eigen versie van: een vrolijke voorstelling over grote droefenis en de ratrace van de hedendaagse samenleving.
van en met: Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens, Sofie Sente, Timo Sterckx, Vincent Van Sande, e.a. - scenografie:
Stef Stessel - kostuums: Pynoo - een productie van de Roovers spelen vzw - foto: Jonas Larsson Folkeson
Gratis inleiding om 19.30 uur.
www.deroovers.be

Bron: UiTinVlaanderen.be