GRYPHON TRIO - L. van Beethoven, J. Brahms, D. Wijeratne

di 11/10/16 om 20:15
Show map Sint-Pieterskerk Leut
Sint-Pietersstraat 11
3630 Maasmechelen

17,0

Opportunities tariff with UiTPAS Maasmechelen: 3,4

 

GRYPHON TRIO - L. van Beethoven, J. Brahms, D. Wijeratne

UiTPAS

Klassieke muziek

Exclusief concert voor België. Met veel trots kondigen we de komst van het Gryphon Trio aan, hét topensemble uit Canada en Noord-Amerika en één van ‘s werelds meest vooraanstaande pianotrio’s. De musici van het Gryphon Trio cureren een eigen festival, bouwden individueel en als trio een indrukwekkende internationale carrière uit en gelden allen als een autoriteit op pedagogisch vlak. Violiste Annalee Patipatanakoon is trouwens geen onbekende: ze was laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool. En van datzelfde topniveau zijn uiteraard ook haar collega-musici. Zowel in 2004 als in 2012 won het Gryphon Trio de prijs voor Classical Album of the year: solo or chamber ensemble in de Juno Awards (de belangrijkste muziekprijs in Canada).
Over hun opname van Beethovens pianotrio Op. 97, dat in Leut op de pupiters zal staan, schreef BBC Music Magazine: "One of the most satisfying and enjoyable accounts of the Archduke Trio I’ve heard in a long while. Beautifully recorded and strongly recommended disc. Not to be missed!". Ook een laat werk voor pianotrio van Brahms en een fris hedendaags werk van Dinuk Wijeratne, dat geschreven werd voor het Gryphon Trio, staan op het programma.
Ondersteund door de Canadese overheid komt het Gryphon Trio naar Europa voor verschillende projecten, waaronder een concert in Leut-Maasmechelen; zowaar het enige op Belgisch grondgebied. Een buitenkans! Foto Copyright: John Beebe

Bron: UiTinVlaanderen.be