Irena Nawrot - De verschillende gezichten van identiteit in de fotografie

zondag 14 januari 2018 van 17:00 tot 17:00
Show map CC Maasmechelen
Koninginnelaan 42
3630 Eisden

gratis

 

Irena Nawrot - De verschillende gezichten van identiteit in de fotografie

UiTPAS

Beeldhouwkunst

Irena Nawrot (°1960, Jaroslaw) bleef na haar studies leven en werken in Lubin (Polen). Ze studeerde aan de universiteit Marie Curie-Sklodowska te Lublin, waar ze tot op heden lesgeeft. Irena Nawrot is verbonden aan de Galeria Biała in Lublin en exposeert sinds 1983 in binnen- en buitenland.
De steeds weerkerende thema’s in haar werk zijn het leven en de vergankelijkheid, de twee zijden van de medaille als het ware. Ook concepten als gelijkenis en verschil worden in haar werk gethematiseerd. meer dan 30 jaar visualiseert ze de kwetsbaarheid van het leven op basis van haar eigen vergankelijkheid en die van de vrouwen uit haar persoonlijke omgeving. Fundamentele individuele vragen, zoals Wie ben ik?, worden door Irena Nawrot steeds omgebogen tot het collectief: Wie ben ik in relatie met de anderen? Wat heb ik met hen gemeen en wat onderscheidt mij van hen?
Haar fotografisch oeuvre bestaat onder meer uit grote medaillons, die van ver op bloemen lijken, maar die van dichterbij bekeken, bestaan uit kleine - met veel geduld aan elkaar genaaide - foto’s. Haar werk zal door middel van deze expositie voor de eerste keer getoond worden in België.

De expo loopt van zondag 14 januari t/m vrijdag 9 februari.

Openingsdagen en -uren: ma t/m vr: van 9 tot 12 uur en van 13 tot 20 uur - za: van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur - gesloten op zondagen en op maandag 22 januari.

Gratis toegang
Locatie BOX

Bron: UiTinVlaanderen.be