KUGONI TRIO BE Kugoni - cd-presentatieconcert

donderdag 12 december 2019 van 20:15 tot 22:00
Show map Sint-Pieterskerk Leut
Sint-Pietersstraat 11
3630 Maasmechelen

16,0

Opportunities tariff with UiTPAS Maasmechelen: 3,2

 

KUGONI TRIO BE Kugoni - cd-presentatieconcert

UiTPAS

Klassieke muziek

Het Kugoni Trio is met zijn unieke bezetting van piano, viool en saxofoon een graag geziene gast op nationale en internationale podia. Het Kugoni Trio werd bekroond met de eerste prijs op Supernova 2014 en Forte Limburg 2015. Op zijn eerste cd Timelapse (2016) geeft het vorm aan zijn gepassioneerde zoektocht naar nieuw repertoire. Na eerdere doortochten in de Sint-Pieterskerk te Leut, het laatste bezoek dateert van 2017, nodigen we het trio graag opnieuw uit om zijn recentste cd voor te stellen.
De musici van Kugoni Trio vonden elkaar in hun gezamenlijk enthousiasme voor energievolle kamermuziek en een fris 20ste- en 21ste-eeuwse repertoire. Een extra focus ligt op de Belgische muziek, waarbij Kugoni Trio componisten van eigen bodem aanspreekt om te schrijven voor zijn bezetting.
Op BE Kugoni worden vijf vooraanstaande Belgische componisten voorgesteld: Piet Swerts, Wim Henderickx, Jeroen D’hoe, Mathias Coppens en Pieter Schuermans. Het Kugoni Trio confronteert deze componisten elk met hun eigen taal, met muziek uit het verleden. Benieuwd naar dit nieuwe album met muziek van Belgische componisten? De musici van Kugoni Trio stellen het graag aan
je voor!
Kurt Bertels: saxofoon - Nicolas Dupont: viool - Bert Koch: piano - foto: Thierry Van Vreckem
Virtuositeit, inzet, aandacht voor het muzikale detail, dat is wat het Kugoni trio kenmerkt en haar tot een boeiend ensemble maakt.
Wilfried Westerlinck, componist Een muzikale maturiteit die nog zelden te vinden
is. Klassiek Centraal
W. De Vleeschhouwer - Warakun
(opgedragen aan Kugoni Trio, 2017)
M. Coppens - Creatie
G. Lekeu - Adagio molto espressivo voor
2 violen, V. 33
J. D’hoe - Creation M. Poot - Sarabande
(uit Pygmalion Suite), arr. Kurt Bertels
W. Henderickx - Creatie
www.kugonitrio.be

Bron: UiTinVlaanderen.be