LIEVE BLANCQUAERT - VENSTER OP DE WERELD - Last Days

dinsdag 19 februari 2019 van 20:15 tot 22:00
Show map CC MAASMECHELEN
Koninginnelaan 42
3630 Maasmechelen

9,0

Opportunities tariff with UiTPAS Maasmechelen: 1,8

 

LIEVE BLANCQUAERT - VENSTER OP DE WERELD - Last Days

UiTPAS

Fotografe Lieve Blancquaert heeft haar werk de laatste jaren opgevat als een drieluik. Eén verhaal over de drie grote momenten uit een mensenleven: de geboorte, de liefde en de dood. Het begin, het midden en het einde van het leven.
De eerste twee verhalen zijn al verteld, ook in onze schouwburg (Birthday in 2015 en Wedding Day in 2016), maar de cirkel is pas rond, wanneer ook het laatste deel van de trilogie aan bod komt. Lieve Blancquaert trok opnieuw de wereld rond op zoek naar antwoorden op de vraag wat het betekent om op een bepaalde plek in de wereld oud te worden en te sterven.
Lieve Blancquaert: Oud worden en sterven is een brandend actueel thema en op veel manieren ook een taboe. Elke seconde sterven er twee mensen en voor ieder mens heeft dit een andere betekenis en een ander verhaal. Ik neem jullie met mijn beelden en verhalen mee doorheen verschillende culturen, godsdiensten en rituelen. Last Days maken was voor mezelf een troost.
Ik hoop dit te kunnen doorgeven. Verwacht een persoonlijk en rijkelijk gestoffeerd inleefverhaal over dit bijzonder momentum in een mensenleven.
foto: Lieve Blancquaert
organisatie: CC, Vormingplus Limburg i.s.m. vtbKultuur, De Bolster en
Davidsfonds Maasmechelen
www.lieveblancquaert.be

Bron: UiTinVlaanderen.be