MANU VANDEREYCKEN - Stelt tentoon

zondag 26 januari 2020 van 17:00 tot 20:00
Show map CC MAASMECHELEN
Koninginnelaan 42
3630 Maasmechelen

gratis

 

MANU VANDEREYCKEN - Stelt tentoon

UiTPAS

Meerdere kunstvormen

Opening expo: zondag 26 januari 2020 om 17 uur
Manu Vandereycken (°1959, Brussel) woont en werkt te Genk. Hij is werkzaam als schilder, tekenaar, beeldhouwer en illustrator en gaf les aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten te Hasselt, het PHIKO te Hasselt, het SHIVVKV te Genk en de Stedelijke Academie te Tienen. De schilderijen van Manu Vandereycken zijn zowel modern als klassiek te noemen. Sommige structuren zien er verbrokkeld en verweerd uit als rotswanden of oude muren. Ze zijn eeuwenoud
en tegelijk hedendaags. Het werk heeft een abstract karakter, maar regelmatig duiken er herkenbare elementen in op. De natuur - elementen die doen denken aan plantaardige vormen, bomen, schors, rotsen, muren - is in zijn schilderkunst altijd en onmiskenbaar aanwezig, zij het in een geabstraheerde vorm.
Het werk van Manu Vandereycken valt binnen het genre van de materieschilderkunst en vertoont soms een verre verwantschap met het werk van Tapies of Kiefer. De gebruikte aardkleuren en de sobere vlakverdeling leiden tot rust en verstilling, maar ook tot verdieping en geladenheid. Hierdoor biedt het werk elke toeschouwer de mogelijkheid tot reflectie en introspectie.
Expoperiode: zondag 26 januari tot en met 22 februari 2020
Openingsdagen en -uren: ma t/m vr: van 10 tot 12 uur en van 13 tot 20 uur, za: van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur (gesloten op zondagen)

Bron: UiTinVlaanderen.be