NOVUS STRING QUARTET - J. Sibelius, F. Mendelssohn-Bartholdy, F. Schubert

woensdag 13 februari 2019 van 20:15 tot 22:00
Show map Sint-Pieterskerk Leut
Sint-Pietersstraat 11
3630 Maasmechelen

16,0

Opportunities tariff with UiTPAS Maasmechelen: 3,2

 

NOVUS STRING QUARTET - J. Sibelius, F. Mendelssohn-Bartholdy, F. Schubert

UiTPAS

Klassieke muziek

Het spel van deze musici is ongelooflijk solide en in balans. Alle vier de spelers presteren op hetzelfde hoge niveau en hun musiceren is betoverend. Lovende woorden van de jury, toen het Novus String Quartet de Internationale Mozart Wedstrijd te Salzburg won in 2014.
Sinds hun oprichting in 2006 staat het Novus String Quartet bekend als één van de
vooraanstaande strijkkwartetten in Korea. Met zijn triomf tijdens de prestigieuze ARD International Chamber Music Competition in München in 2012, waar het de tweede prijs won, krijgt het kwartet ook de nodige erkenning in Europa. Als winnaar van de grote Internationale Mozart Wedstrijd voor Strijkkwartetten te Salzburg in 2014 scheert het jonge Koreaanse Novus String Quartet hoge toppen in de grote concertzalen overal ter wereld, zoals onder meer Wigmore
Hall Londen, Flagey Brussel, het Louvre Parijs, Suntory Hall Tokio en de Kölner Philharmonie.
Dit seizoen concerteert Novus String Quartet voor de eerste maal in de kamermuziekreeks van CC Maasmechelen met een romantisch programma. In de herfst van 2018 wordt de release van een derde cd voorzien. Deze opname bevat het meeslepende strijkkwartet Der Tod und das Mädchen van Franz Schubert, dat ook op het programma staat.
Laat je meeslepen door de prachtige klankcontrole, het onberispelijke samenspel en de verfijnde muzikale dialogen van Novus String Quartet.
Jaeyoung Kim: viool - Young-Uk Kim: viool - Kyuhyun Kim: altviool - Woongwhee Moon: cello - foto: Jin-ho Park
The ensemble's playing is incredibly solid and well-balanced. All four musicians perform at the same level and their music-making is enthralling. Lukas Hagen, Hagen Quartett
J. Sibelius - Andante Festivo voor strijkkwartet JS 34a
F. Mendelssohn-Bartholdy - Strijkkwartet nr. 3
D Dur Op. 44/1
F. Schubert - Strijkkwartet nr. 14 in re klein
D 810, Der Tod und das Mädchen
www.novusstringquartet.com

Bron: UiTinVlaanderen.be