SPINVIS - In Werkelijkheid - clubconcert

donderdag 14 februari 2019 van 20:15 tot 22:00
Show map CC MAASMECHELEN
Koninginnelaan 42
3630 Maasmechelen

18,0

Opportunities tariff with UiTPAS Maasmechelen: 3,6

 

SPINVIS - In Werkelijkheid - clubconcert

UiTPAS

Pop en rock

In werkelijkheid zit het anders.
In werkelijkheid zit alles altijd anders.
Spinvis is dat bijzonder frisse project van de Nederlandse singer-songwriter Erik De Jong, voor wie het allemaal begon met Voor ik het vergeet en vooral met Bagagedrager. Spinvis verbaasde de muziekwereld met zijn debuutalbum Spinvis (2002) en wist sindsdien zijn plekje in het muzieklandschap uit te bouwen tot een heerlijk authentieke en magische wereld.
Hij ontving in de loop der jaren diverse prijzen, waaronder de Popprijs, de Zilveren Harp, de Annie M.G. Schmidtprijs en de Johnny van Doornprijs.
Speciaal voor het theater schrijft Spinvis nu een muzikaal verhaal over De Werkelijkheid. Samen met theatermaakster en multi-instrumentaliste Saartje Van Camp, met wie hij ook de succesvolle voorstelling Oogcontact Van De Eenzaamste Soort maakte, verdwalen we in het labyrint van Waarheid en Schijn. Achter ieder verhaal zit een ander verhaal. En ook dat verhaal
vertelt niet alles. Alles … kunnen we dat ooit weten? Willen we dat wel weten? In werkelijkheid tasten we in het duister. In werkelijkheid willen we niet anders.
In Werkelijkheid is een visuele en muzikale vertelling van Spinvis met nieuwe en oudere liedjes. Vaak opnieuw gearrangeerd. Soms verstild. Soms keihard. Een (Valentijns-)concert om naar uit te kijken!
Erik De Jong: zang en gitaar - Saartje Van Camp: cello, zang en keyboard - foto: Erik De Jong Staande ovatie (…) voor een avond die schitterde met de schoonheid van tedere wijsheid. De Volkskrant*****
Originele en eigenzinnige Spinvis (…)
klassiekers zijn fris gearrangeerd (…) nieuwe nummers zijn juwelen van inventiviteit (…) unieke stem in Nederlandse popmuziek.
NRC****
Spinvis behoort na meer dan vijftien jaar nog altijd tot de Nederlandse top. 8weekly.nl****
www.spinvis.nl

Bron: UiTinVlaanderen.be