THE OLD MAN AND THE GUN - CINÉMATINEE - David Lowery, 2018

dinsdag 21 januari 2020 van 14:00 tot 15:00
Show map CC MAASMECHELEN
Koninginnelaan 42
3630 Maasmechelen

5,0

Opportunities tariff with UiTPAS Maasmechelen: 1,0

 

THE OLD MAN AND THE GUN - CINÉMATINEE - David Lowery, 2018

UiTPAS

Forrest Tucker is een charmante zeventigjarige bankovervaller die nog lang niet van plan is om met pensioen te gaan. Hij vult zijn dagen met het overvallen van banken en ontsnappen uit gevangenissen. Gekleed als een gentleman en slechts gewapend met een guitige kwajongensblik krijgt hij van de bankbedienden keer op keer alles waar hij om vraagt. Tussen de overvallen door wordt hij verliefd op de aantrekkelijke Jewel en wordt hij achterna gezeten door detective John Hunt.
Deze film is gebaseerd op het gelijknamige krantenartikel uit 2003 van David Grann en het waargebeurde verhaal over het leven van misdadiger Forrest Tucker. Tucker wordt in de film meesterlijk vertolkt door de 82-jarige Robert Redford, die de laatste rol in zijn prachtige carrière speelt.
David Lowery kan rekenen op een topcast met hoofdrollen voor Robert Redford, Sissy Spacek en Casey Affleck. Een niet te missen gelegenheid om Redford voor de allerlaatste keer te zien schitteren op het grote scherm.
Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren. Voor een zitje betaal je 5 euro, inclusief een drankje.
Organisatie: CC en Cultuurdienst i.s.m. dienstencentrum De Bolster, vtbKutuur, Davidsfonds, Neos Maasmechelen en de seniorenadviesraad.
Een subtiel meesterwerkje. (...) Dit is cinema, zo zegt de oude ziel in ons, zoals ze die vandaag bijna niet meer maken. De Morgen****
The Old Man and The Gun is spectaculair in zijn ingetogenheid. de Volkskrant ****

Bron: UiTinVlaanderen.be